Menu

Könnyű fogyókúra a hőségben avagy – A Nagy Kísérlet!

0 Comments

Nem is olyan vészesen nagy kihívás 🙂

Az időjárás adott, nem tudunk közvetlenül hatni rá. Tudunk viszont hatni a saját életünkre.

Gyere, kísérletezzünk egyet!

Most ingyen és bérmentve részt vehetsz Te is a nagy kísérletben!

szükséges felszerelés:

toll, papír, mérleg (ha van), mérőszalag, jókedv, kíváncsiság, kalandvágy és jó adag kitartás  🙂

Nem kell mást tenned, minthogy 21 napig, de legalább egy hétig este 6 előtt befejezni a vacsorádat és azután már lehetőség szerint nem enni semmit. (de szénhidrátot este már végképp nem!!!)

Dokumentáld a kalandod minden nap az alábbiak szerint:

1. írd le a vacsorádat, a mennyiségét valamint azt is, mit, mikor ettél

2. ha mégis ennél vagy vizen kívül mást is innál, feltétlenül írd le azt is bíráskodás nélkül:  mikor,  mit, mennyit

3. írd le, hogyan érzed magad este és másnap reggel is. Írd le ha bármit érzel a testedben, a lelkedben és írd le bármely gondolatodat, ami kikívánkozik ezzel kapcsolatban.

4. Végül a másik legfontosabb dolog: minden reggel mérd meg a súlyod, a hasad-, derekad-, csípőd körfogatát. Mérhetsz még emellett bármi más méretedet is, amiből fogyni szeretnél.

Fontos a kitartás, de még fontosabb, h minél tárgyilagosabb legyél saját magaddal szemben, mintha kívülről figyelnéd és tudósítanád az eseményeket 🙂

Ha egy picit botlasz, azért még ne add fel, csak jegyzeteld le. Próbáld meg legalább 7 napon keresztül végezni a megfigyeléseidet. Ha épp diétát folytatsz vagy erőre kapsz közben és tornázni kezdesz, szuper. A legfontosabb, hogy figyeld magad és és írj le mindent.

Kezdd el ma és bármeddig is jutsz el, juttasd el hozzánk azinfo@fogyokuramester.hu-ra! Ha papíron szeretnéd elküldeni jegyzeteidet, itt kérheted a címet is.

A tárgynak ezt írd be:       Nagy Kihívás – saját neved (vagy beceneved, ha az jobban tetszik)

Ne legyenek elvárásaid magaddal szemben. Ennek a hétnek a feladata a megfigyelés és a vacsimentesség hatásainak felmérése  🙂

Még egy apró, de fontos dolog!

Add meg, légy szíves a magasságod, korod, súlyod és hogy mi az álomsúlyod!

…és most HAJRÁÁÁÁÁÁ!

munkára…  akarom mondani jegyzetelésre fel!!!!!

Címkék: , , , ,

1 thought on “Könnyű fogyókúra a hőségben avagy – A Nagy Kísérlet!”

 1. fogyókúramester szerint:

  Kedves Mária!
  Az este 6 óra nem egy szigorú vonal, hanem mindenkinek a saját napi ritmusához egy támpont. Tény, h este lelassul az anyagcserénk, h szervezetünk egyéb, szintén fontos funkcióira tudja összpontosítani erőit. Nyilván ésszerű támogatni ebben.
  Ami az izmokból történő energiafelhasználást illeti: ez a megoldás csak végső esetben, hosszú (hetekig, hónapokig tartó) koplalás esetében következik be. Egyéb esetekben a zsír formájában raktározott zsírt használja fel a szervezet energianyerésre.
  Szintén nem igaz, hogy „az izomnak nem kell a cukor (annak fehérje kell).” kijelentés. Az izmoknak cukor kell :-), legalábbis energiaforrásként mindenképp, saját maguk regenerálására kell a fehérje.

  Egyetértek, h az izomra szükség van és természetesen a legtöbb fogynivágyónak a célja a felesleges zsírtól és nem izomtól való szabadulás, de saját tapasztalatom az, h jobbat alszom, ha nem terhelem meg a gyomromat már estére.
  Úgy sejtem abba még nem igazán haltak bele emberek, h (este akár 12 órán keresztül, de legalábbis) alvás közben nem ettek 🙂
  Na jó ne bohóckodjak, szóval éjszaka szerintem nem is várja a szervezetünk a táplálékot, hanem épp ellenkezőleg: próbálja rendezni sorait. Ezért is érdemes nem-, vagy keveset enni este, illetve lefekvés előtt vagy 3 órával.
  Nem vagyok a könnyebb vacsik ellen, de ha ezt is egy kicsit korábban eszem meg, nyugodtabb az éjszakám, és könnyebben is ébredek. Testileg-lelkileg kellemesebben érzem magam.
  Reggel egy pohár vízzel, vagy néhány korty friss gyümölcslével kezdem a napot és egy könnyű kis tornácskával, ami segít felébreszteni a testem és máris újult erővel nézek szembe a kihívásokkal! 🙂

Comments are closed.