Menu

Hogyan kezdjünk bele a fogyókúrába?

0 Comments

Először is gondoljuk végig, h tulajdonképpen mit is akarunk.

Ha épp úgy érzed, hogy…

-bár kéne, nem akarsz konkrétan semmit, nincs kedved semmihez és különben is mindenki hagyjon békén!-

ezzel sincs semmi gond, sőt!

Azt kell mondjam, külön előny, ha nem a leglelkesebb lelkiállapotodban kezdesz neki a fogyókúrádnak, hisz a lelkesedés könnyen elszállhat.

Sokkal eredményesebb lehetsz, ha nyugodtabb vagy (még akkor is, ha ez inkább egykedvűség, mint nyugalom), mert okosan fel lehet építeni egy számodra kedvező és megvalósítható stratégiát, amit aztán ügyesen meg lehet támogatni inspiráló, lelkesítő gondolatokkal.

Tehát ott tartottunk, h gondoljuk végig, mit is akarunk.

-Fogyni!

-Jó, jó, de mennyit? 5 kg? 10 kg? 20 kg? 30? vagy több?

-ezt mennyi idő alatt szeretnénk lefogyni?

Itt fontos a realitás!

Tudom, jó lenne 30 nap alatt 30 kilót fogyni, viszont ez nemcsak nagyon megterhelő lenne a szervezetnek (bár orvosi segítséggel meg lehet közelíteni a hasonló célt, főként, ha ennél lényegesen nagyobb a feleslegünk), de egyáltalán nem is tudnánk megvalósítani, hisz olyan drasztikus erőfeszítéseket követelne tőlünk, amit sem térben, sem időben, sem fizikailag, sem lelkileg nem vagyunk képesek és nem is szabad kivitelezni.

Akkor hát mit tegyünk?

Keressük meg magunknak a számunkra jó célt!

Nem tudod, hogyan?

Kérdezd meg saját magadtól!!!     Ez nem vicc!

Beszéld meg magaddal, h a következő héten szeretnél néhány, de legalább egy kilót fogyni. Ennek érdekében ezt és ezt fogod enni, inni, tenni, mozogni.

Írd le a paramétereidet, súly, centi, bármi, amihez most hírtelen hozzáférsz és kezdd el figyelni a tested és reakcióit!

Figyeld meg magad pár napig. Nézd úgy, mintha egy filmet néznél. Figyeld meg, mit tesz a főszereplő, mit mozgott és mennyit, hogyan töltötte az idejét, miben feljődött a történet (pár nap-egy hét) alatt. Próbáld meg minden nap, minél többször pár percig  szigorúan így, azaz kívülről szemlélni a történéseidet. Meglátod, nemcsak érdekes perspektíva, de izgalmas kaland is kikerekedhet belőle, ha komolyan veszed magad. Ráadásul olyan információkra teszel szert saját magadról, viselkedési szokásairól, amit remekül fel tudsz használni majd a terveid és stratégiád elkészítésénél.

Na lássuk csak, hol az a mérőszalag (stb) …

és igen, egy füzet a fiókból pont kapóra jön 🙂 🙂 🙂

Ha tetszik a gondolat, légy oly kedves és adj nekem egy lájkot, hadd örüljek egy kicsit én is 🙂

Ha pedig még nem iratkoztál fel az ingyenes hírlevélre, itt és most megteheted a még több ötletért:

 

Név:*
E-mail:*Címkék: , , , , , , , , , , , , , , , , , , ,